Byggstart för ny simhall i Partille

Första simtaget för Partilles nya simhallskvarter. Fotograf: Patrik Gunnar Helin

Badankor i en pool markerade starten för byggnationen av Partilles nya simhallskvarter. Det nya projektet omfattar en simhall, bostäder, lokaler och parkeringsanläggning. Arbetet på plats startade under sommaren 2024 och projektet beräknas vara klart under 2028.

Bygget av det nya simhallskvarteret i Partille har nu officiellt inletts. Den symboliska starten, kallad ”simtaget”, ersatte den traditionella spaden i marken. I stället för den traditionella spadceremonin tömdes hinkar fyllda med vatten och badankor i en pool, vilket representerade de olika aktörerna bakom projektet: Peab, Partillebo, Partille kommun och den framtida bostadsrättsföreningen.

Projektet, som drivs av byggföretaget Peab i samarbete med beställaren Partillebo, omfattar en ny simhall, bostäder, lokaler och en parkeringsanläggning i området Partille Port. Den nya simhallen är tänkt att möta behovet av moderna faciliteter för simundervisning, motion och rekreation i kommunen.

b
Entré och arena. Fotograf: Norconsult

Peabs vd Jesper Göransson närvarade vid ceremonin och uttryckte att företaget har lång erfarenhet av liknande byggprojekt och betonade vikten av samhällsnyttan i utvecklingen av Partille Port.

Simhallskvarteret kommer att ha en central roll i Partille och integrera moderna bostäder med en efterlängtad simhall. Den centrala placeringen, intill Partille arena, förväntas bidra till ökad aktivitet i området och skapa en ny knutpunkt för både invånare och besökare. Byggprojektet, som påbörjades under sommaren 2024, planeras vara klart 2028.

– Simhallskvarteret kommer att bli en central plats i Partille där vi kombinerar moderna bostäder med en efterlängtad simhall. Vi ser fram emot att bidra till kommunens fortsatta utveckling och erbjuda något unikt för våra invånare, sa Mats Nilsson, vd på Partillebo.

b
Vy över entrén. Fotograf: Norconsult