Egnahemsbolaget inleder bygget av 98 lägenheter i Björlanda

Visualisering av hur det kan komma att se ut i Brf Kvisljungeby Änga. Illustration: Egnahemsbolaget

Bygglovet för det kommande projektet i Björlanda, Bostadsrättsföreningen Kvisljungeby Ängar, har precis godkänts. Planen är att bygga 98 lägenheter med storlekar från ett till fyra rum och kök, inklusive ett underjordiskt garage. Markarbetet inleds i januari, och försäljningsstarten planeras till 2026.

Projektet genomförs som en totalentreprenad i samarbete med Skanska Hus Göteborg, som även är ansvariga för att bygga grannprojektet Brf Björlanda Ängar.

Elias Olofsson, projektledare på Egnahemsbolaget, delar med sig av sin entusiasm: "Att sätta spaden i backen för vårt andra projekt i Skra bro i dessa utmanande tider för bostadsbyggandet känns extra inspirerande. Vi tror starkt på området och har nyligen säljstartat grannprojektet Brf Björlanda Ängar. Intresset har varit stort från både unga, äldre och nybildade familjer. Det är säkert också lockande att se hela området utvecklas så positivt, med ett nytt närcentrum och förbättrad kollektivtrafik."

Egnahemsbolaget är redan igång med Brf Björlanda Ängar i samma område. Försäljningen där startade i november 2023, och inflyttning planeras till våren 2025.

Området Skra Bro i Björlanda genomgår en omfattande utveckling, med planer för att komplettera befintlig bebyggelse med flerbostadshus, småhus, förskolor och ett nytt närcentrum. Utvecklingen sker i flera etapper, och i den första etappen bygger Egnahemsbolaget Brf Björlanda Ängar med 90 bostadsrätter. Försäljningen startade i november 2023, och inflyttning beräknas från 2025.

Senare i samma etapp kommer cirka 650 ytterligare bostäder att byggas av olika byggherrar. Dessutom ingår ett äldreboende, en park, utökad pendelparkering och en ny plats för busshållplats.