Philip Eliasson tar rodret som VD hos Bygg & Konsult

Philip Eliasson. Foto: Bygg & Konsult

Den 1 januari 2024 genomförde Bygg & Konsult en planenlig förändring i företagsledningen när Philip Eliasson, tidigare kalkylchef och vice vd, övertog rollen som vd.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla företaget tillsammans med våra fantastiska medarbetare, säger Bygg & Konsults nya vd.

Bygg & Konsult grundades redan 1990, och sedan dess har företagets målsättning varit att hålla alla medarbetare sysselsatta i meningsfulla och utvecklande projekt, oavsett konjunkturläge. Denna målsättning har konsekvent uppfyllts av Bygg & Konsult genom åren, och ett betydande antal medarbetare har fått förtroende, utmanats och utvecklats inom företaget. Ett exempel är Philip Eliasson, som inledde sin karriär som snickare på Bygg & Konsult 2010.

– Jag arbetade som snickare under många år och genomförde samtidigt olika kurser, bland annat inom psykologi, kvalitetsutveckling och ledarskap.

Efter sex år erbjöds Philip en möjlighet att arbeta på kontoret, och han började som kalkylator och projektledare 2016.

Vd-bytet bör betraktas som en del av en medveten strategi från Bygg & Konsult, där en föryngring på flera ledande positioner har bedömts vara gynnsam. Utseendet av Michael Emanuelsson som arbetschef är ytterligare ett exempel på samma strategi. Att ge relativt unga, högkompetenta individer stort ansvar står i linje med användningen av det djupa kunnande som finns hos företagets mer erfarna representanter. När Peter Eliasson nu lämnar vd-rollen kommer han att fortsätta i bolaget som senior rådgivare med fokus på kundrelationer och teknisk rådgivning.

Att Bygg & Konsult byter vd innebär ingen dramatisk förändring i kursen. Tvärtom konstaterar den nyblivna vd:n, Philip Eliasson, att företaget mår bra och att planen är att fortsätta utvecklas mot en alltmer hållbar riktning. Detta inkluderar mål som att slutföra elektrifieringen av företagets fordonsflotta och att öka satsningen på det nya affärsområdet återbruk. Vidare är ambitionen att förbättra interna rutiner och processer samt att tydliggöra verksamheten för att möjliggöra att medarbetarna kan ägna ännu mer tid åt sina specialistområden.

– Det är en mycket spännande tid just nu, med mycket innovation och många initiativ, särskilt inom den gröna omställningen. Bygg & Konsult strävar efter att fortsätta vara en pionjär och utmana både sig själva och branschen, avslutar Philip Eliasson.